Prefab Lightwall Pavilion Features Glass Bottle Wall

The Lightwall Pavilion is the winning entry in the 2012 ReSpace Design Competition. It was designed by North Carolina State University architecture students Abe Dreschler and Scott Hefner to be a multipurpose structure constructed out of reclaimed wood and glass bottles from local bars and restaurants. It is 213 square feet. The competition is sponsored by the Raleigh chapter of Architecture for Humanity, the Triangle chapter of the American Institute of Architects, as well as a local chapter of Habitat for Humanity, who then construct the winning entry. The competition is meant not just to be a design competition, but also to give participants experience in utilizing reused materials.

 

Read the full article here: Prefab Lightwall Pavilion Features Glass Bottle Wall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post:

Next post: